tiistai 26. huhtikuuta 2022

Suomen parhaat matkailukohteet

 Suomen parhaat matkailukohteet 

 

 

1.Naantalin vanhakaupunki. 

Naantalin vanha kaupunki on kaunis paikka, jossa on rakennettu paljon puisia taloja tiiviisti yhteen. Naantalin vanhakaupunki on perustettu 1600-luvulla. 

 

2. Pieni Karhunkierros

Pieni karhunkierros on Kuusamossa sijaitseva vaellusreitti, joka on Suomen suosituin. Pienestä karhunkierroksesta kerrotaan, että siellä on hienoimmat maisemat koko Suomessa. 

 

3. Vanha Porvoo 

Vanha Porvoo on todella kaunis puisten talojen paratiisi, jossa kiertelee kesällä todella paljon turisteja ja muista kaupungista tulleita ihmisiä. Porvoo on Suomen kesäkaupunki. 

 

4. Vallisaari 

Vallisaari on Helsingissä Santahaminan ja Suomenlinnan välissä sijaitseva retkeily ja näköalapaikka. Vallisaaressa on paljon erilaisia näköaloja. 

 

5. Kalajoen hiekkasärkät 

Kalajoen kunnan eteläpuolella sijaitsevat leveät ja dyyninomaiset Kalajoen hiekkasärkät kattavat suuren alueen, jolla on kaunis hiekkaranta ja myös rutkasti palveluja.


 


6. Kolin kansallispuisto 

Itä-Suomessa Joensuun pohjoispuolella sijaitseva Koli on alueen suosituimpia matkailukohteita, jossa voit nähdä Pielliselle. 

 

7. Olavinlinna 

Olavinlinna on yksi Suomen kauneimmista rakennuksista ja suosituimmista nähtävyyksistä. Olavinlinna on erittäin kaunis ainakin kesäaikaan, kun järvimaisemat näkyvät hienosti. 

 

8. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 

Pallas-yllästunturi on Lapissa sijaitseva kansallispuisto, joka on Suomen kolmanneksi suurin puisto. 

 

9. Punkaharju 

Punkahaju on nykyään osaksi Savonlinnaa kuuluva “Järvi-Suomen helmi”. Kirjailija Zachris Topelius sanoi Punkaharjua Suomen parhaaksi huvipuistoksi. 

 

10. Söderskärin majakka 

Porvoossa sijaitseva Söderskärin majakka on kaunis iso historiallinen majakka.


 


11. Helsingin Tuomio Kirkko 

Helsingin Tuomio kirkko on iso, hieno ja näyttävä rakennus keskellä Helsinki 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti