tiistai 12. huhtikuuta 2022

Luontoa ei saa roskata

Luontoa ei saa roskata 

Oletko koskaan miettinyt, mitä sinun luontoon jättämillesi roskille tapahtuu? Oletko koskaan katsonut kuinka paljon roskia luonnossa on? Jos et ole, niin katsopa ensi kerralla kun kävelet vaikkapa lähikauppaan, että kuinka monta roskaa näet. Niitä on ainakin “isoissa” kaupungeissa paljon.


Olemme nähneet paljon roskia myös ihan lähellä roskiksia. Mielestämme roskiksia on nykyään todella hyvin kaupungeissa. Et voi ajatella, että joku muu kerää sinun roskasi. Roskiksia on nykyään paljon. Ne ovat myös erittäin lähekkäin. Poliisi voi myös sakottaa roskaamisesta, tosin erittäin harvoin, mutta kuitenkin. Yleensä poliisi pyrkii pikemminkin vain puuttumaan siihen.


Ennen kaupungeissa saattoi olla vähän roskia, nykyään niitä on myös esimerkiksi metsissä ja merissä. Luonnon eläimet ovat vaarassa, koska ne voivat takertua niihin, tukehtua niihin tai jopa syödä niitä. Luonnon roskaaminen myös nopeuttaa ilmastonmuutosta. Muovi on erittäin vaarallista luonnon eläimille. Muovi on myös erittäin vaarallinen aine ilmastonmuutoksen kannalta.


Mielestämme esimerkiksi lenkkipoluille voisi lisätä roskiksia, jotta ihmisten olisi helpompi laittaa roskia roskikseen. Tämä voisi myös edesauttaa sitä, että luontoon ei jätettäisi niin paljon roskia.


Tiesitkö, että maailman meriin päätyy vuosittain noin 6,4-8 miljoonaa tonnia jätettä, joista suurin osa on muovia. Maailman suurilla valtamerillä kelluu suuria jätelauttoja. Jopa maailman kaukaisimmilta saarilta on löytynyt roskia. Myös Itämeri ja Suomen järvet kärsivät roskaamisesta.  


Lisää tietoa merien roskaamisesta voit löytää WWF.n sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti