tiistai 12. huhtikuuta 2022

Ruby-suklaa mokkapalat

  

 Herkulliset Ruby-suklaa mokkapalat

 

Kokeilimme valmistaa herkullisia ruby-mokkapaloja jotka onnistuivat mainiosti, joten halusimme jakaa tämän reseptin teidän kanssanne. Suosittelemme tätä reseptiä aloitteleville, mutta myös kokeneemmille leipureille. 

 

 



Ainekset:


Pohja:

3 kananmunaa

3dl sokeria

150g voita/leivontamargariinia

5dl vehnäjauhoja

3rkl (tummaa) kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

2dl kahvia


Kuorrutus:

5rkl kahvia

5 rkl (noin 60g) voita/leivontamargariinia

4dl tomusokeria

2tl vanilja sokeria

3rkl (tummaa) kaakaojauhetta


Pinnalle:

1 levy (100g) ruby suklaata 

 


Valmistus:


  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva. 

 

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. 

 

  1. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200°C asteessa n.15 m. Anna jäähtyä. 

 

  1. Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu-ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe.  

 

  1. Paloittele ruby-suklaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välissä. 

 

  1. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Valuta pinnalle sulatettua ruby-suklaata pikkulusikalla. Voit tehdä esimerkiksi paksumpia viivoja ja valuttaa lopun epäsäännöllisesti ohuemmiksi kiekuroiksi. Toimi nopeasti, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä. 

 

  1. Vedä cocktailtikulla viivojen yli vuorotellen vastakkaisiin suuntiin niin saat marmoroitua pinnan. Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä ja leikkaa paloiksi. Säilytä mokkapalat jääkaapissa hyvin peitettynä. 

 

 

Toivottavasti pidit reseptistämme! Kiitos kun luit tekstimme ja iloisia kokkaushetkiä.❤



Tekijät: Veera, Emmi, Senni ja Lahja

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti