Herkulliset Ruby-suklaa mokkapalat
Kokeilimme valmistaa herkullisia ruby-mokkapaloja jotka onnistuivat mainiosti, joten halusimme jakaa tämän reseptin teidän kanssanne. Suosittelemme tätä reseptiä aloitteleville, mutta myös kokeneemmille leipureille.
Ainekset:
Pohja:
3 kananmunaa
3dl sokeria
150g voita/leivontamargariinia
5dl vehnäjauhoja
3rkl (tummaa) kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl kahvia
Kuorrutus:
5rkl kahvia
5 rkl (noin 60g) voita/leivontamargariinia
4dl tomusokeria
2tl vanilja sokeria
3rkl (tummaa) kaakaojauhetta
Pinnalle:
1 levy (100g) ruby suklaata
Valmistus:
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200°C asteessa n.15 m. Anna jäähtyä.
Sulata rasva kuuman kahvin joukkoon. Lisää tomu-ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe.
Paloittele ruby-suklaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välissä.
Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Valuta pinnalle sulatettua ruby-suklaata pikkulusikalla. Voit tehdä esimerkiksi paksumpia viivoja ja valuttaa lopun epäsäännöllisesti ohuemmiksi kiekuroiksi. Toimi nopeasti, jotta kuorrute ei ehdi jähmettyä.
Vedä cocktailtikulla viivojen yli vuorotellen vastakkaisiin suuntiin niin saat marmoroitua pinnan. Anna kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä ja leikkaa paloiksi. Säilytä mokkapalat jääkaapissa hyvin peitettynä.
Toivottavasti pidit reseptistämme! Kiitos kun luit tekstimme ja iloisia kokkaushetkiä.❤️
Tekijät: Veera, Emmi, Senni ja Lahja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti