Lempijälkiruoka
Kävimme kyselemässä Martin Koulun oppilailta, mikä on heidän lempijälkiruokansa. Eniten ääniä tuli …..... jäätelöstä, eli jäätelö voitti. Ja nyt teemme teille jäätelöreseptin. Teemme sen Fazerin Sininen -suklaalevystä.
Ainekset:
5 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
200 g Karl Fazer maitosuklaata sulatettuna
100 g Karl Fazer maitosuklaata rouhittuna
Tee näin:
Sulata 200 g paloiteltua
maitosuklaata vesihauteessa tai mikrossa.
Anna jäähtyä hieman.
Rouhi 100 g maitosuklaata.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää
kondensoitu maito kermavaahtoon ja
Vaahdota vielä hetki. Kaada joukkoon sula suklaa
Ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan. Laita kansi päälle tai peitä kelmulla ja anna jäätelön tekeytyä pakastimessa yön yli.
Ota jäätelö hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Vinkki Tarjoile maitosuklaajäätelö esimerkiksi kahden raaka-aineen maitosuklaakakun ja/tai maitosuklaakastikkeen kera.
Kirjoittanut: Friidu,Iidu,Sarza ja Sarsa b
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti