tiistai 18. maaliskuuta 2025

Mansikkakakkuresepti

Ainekset: 

Kakkupohja 

4 kananmunaa 

1 dl sokeria 

½  dl vehnäjauhoja 

½ dl perunajauhoja 

1 tl leivinjauhetta 

2 dl maitoa 

1 tl vaniljasokeria 

Täyte ja kuorrutus

1 prk kuohukermaa 

1 rkl sokeria 

1 tl vaniljasokeria 

400 g mansikoita 

2 dl mansikkahilloa 

Päälle 400 g mansikoita. 

Pursotus 

1 prk kuohukermaa 

1 tl vaniljasokeria 

Valmistus: 

1. vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 

2. Kaada kakkutaikina Ø 23 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.  

3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 40 min.  

4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä. 

5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta. 

6. Vaahdota kerma. Mausta. Lohko mansikat.

7. Sivele pohja mansikkahillolla, levitä päälle kermavaahtoa ja lisää mansikat. Kokoa toinen kerros samoin ja aseta kansi päälle. Sivele kansi lopulla kermavaahdolla. 

8. Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti tai miten haluat. 

9. Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. 

10. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä paletilla kakun reunoille ja pursota pinnalle. 

Toivottavasti kakku maistui.  

Tekijä: Eemeli                                                                                                                                                Alkuperäinen ohje valio.fi -sivulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti